Werken Metzorg

Werken Metzorg in Groningen biedt volwassenen met psychosociale of psychiatrische problemen dagbesteding en ambulante zorg.

Groningen

Werken Metzorg

Bij Werken Metzorg kunnen deelnemers op een ontspannen plek hun talenten ontdekken en benutten om zo hun dag zinvol door te brengen. De stichting stimuleert volwassenen (weer) deel te nemen aan het dagelijkse leven. “Onder deskundige begeleiding worden ze aangemoedigd dingen te doen waar zij plezier aan beleven, waarin zij zichzelf waar kunnen maken. Ze kiezen daarvoor een activiteit die bij hen past, bijvoorbeeld horeca- of tuinwerkzaamheden of op pad gaan met de Klusbus om bij mensen met een kleine beurs thuis kleine werkzaamheden uit te voeren. Op deze manier worden beide partijen geholpen. En zo wordt ook de zelfstandigheid van de deelnemers vergroot en hun sociale netwerk versterkt”, vertelt sponsor Annet Brookman.

Projectaanvraag: een klusbus

“De vorige Klusbus was aan vervanging toe.  Die vervanging kwam er met de hulp van VINCI Foundation NL. Nu hebben we weer een betrouwbare klusbus waarin alle deelnemers zich veilig voelen”, zegt André Hekstra van Werken Metzorg. Werken Metzorg is al jaren actief en een aantal deelnemers heeft inmiddels de weg terug naar de arbeidsmarkt gevonden. 

Sponsor: Annet Brookman

Integratie naar werk