Vier het leven

Vier het leven draagt bij aan het beperken van eenzaamheid onder ouderen

Hilversum

Vier het leven

Veel ouderen verliezen gaandeweg het contact met anderen, de maatschappij en het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Ze neemt drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan en zo ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen tussen mensen. Doel is een positieve bijdrage te leveren aan het beperken van eenzaamheid en voorkomen van sociaal isolement van ouderen in onze samenleving. Inmiddels begeleiden 1500 vrijwilligers van de stichting 18.000 ouderen naar film-, concert- en theatervoorstellingen. Zo gaan oudere mensen makkelijker de deur uit en ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen.

Projectaanvraag: Digitaal platform

 

Elke vrijwilliger staat in contact met drie ouderen die ze begeleiden. Nu verliezen deze vrijwilligers veel tijd met administratieve handelingen. Door een digitaal platform gaan de vrijwilligers meer tijd overhouden voor het daadwerkelijke contact.

Annerieke Vonk van Vier het Leven: “Dankzij de bijdrage van de VINCI Foundation NL hebben we het reservering- en planningsysteem gedigitaliseerd en enorm efficiënter gemaakt. Hierdoor kunnen we meer ouderen meenemen naar culturele activiteiten. Tijdens de uitvoering van het project heeft Jeroen Twuijver ons begeleidt. Hij heeft ons enorm geholpen om doelen en planning scherp te houden. Het is echt een hele prettige samenwerking met een enorme verbeterslag als eindresultaat.”

Sociale integratie