Twente Decadente Chocolaterie – React Twente

React Twente biedt werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek.

Nijverdal

Twente Decadente Chocolaterie – React Twente

React Twente biedt aan ca. 250 werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek. Eén van de projecten betreft de Twente Decadente Chocolaterie, waar jongeren leren chocolade te maken. Door het hebben van een winkel, een restaurant en ruimte voor bedrijfsuitjes verdienen zij geld om de chocolaterie draaiende te houden en daarmee dus werkzoekenden op te leiden. De chocolaterie staat op het terrein van een verpleeghuis, waardoor ook de bewoners van het verpleeghuis regelmatig langskomen om chocolade te kopen of een kopje koffie te drinken.

Projectaanvraag: Dompelmachine

Om aan de toenemende vraag van de heerlijke bonbons te voldoen heeft de chocolaterie een machine voor het dompelen van de bonbons nodig om het productieproces te versnellen. Hiermee worden de werkzoekenden in een realistisch werkomgeving opgeleid om de doorstroom naar het bedrijfsleven te vergemakkelijken.

Sponsor Frank Ruiter:
“Ik ben uiteraard blij met dit resultaat. De steun welke VINCI Foundation – en daarmee indirect ook mijn werkgever – biedt, is een absolute meerwaarde in de dagelijkse werkzaamheden. En bovendien worden er veel mensen mee geholpen!”

Integratie naar werk