Talentontwikkeling = Topsport – Excelsior4All

Vrouwen met een achterstandsituatie werken aan sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Rotterdam

Talentontwikkeling = Topsport – Excelsior4All

Via haar stichting Excelsior4All wil de Rotterdamse voetbalclub Excelsior niet alleen bijdragen aan de sportieve, maar ook aan de sociale en economische ontwikkeling van de wijk waarin ze is ontstaan en gevestigd. Via het programma Talentontwikkeling = Topsport biedt de stichting vrouwen met een achterstandsituatie een 10-weekse training waarin ze kunnen werken aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Projectaanvraag: ontwikkeling van een curriculum

VINCI Foundation werd gevraagd om een bijdrage voor een duurzame verbetering van het bestaande curriculum door te voeren, de creatie van een online leeromgeving en voor presentabel lesmateriaal. Er was behoefte aan een online portal die ook vele administratieve aspecten van de trainingen beter en efficiënter beheerbaar zal maken. Tegelijkertijd zou de inhoud van de trainingen worden verbeterd door gebruik te maken van de ervaringen uit voorgaande trainingen. Uiteindelijk doel was om zo blijft er meer tijd over te houden om de vrouwen te coachen.

Het programma Talentontwikkeling = Topsport stimuleert vrouwen, die een steuntje in de rug nodig hebben, om stappen te maken in hun persoonlijke ontwikkeling én op de maatschappelijke ladder. De vrouwen krijgen onder andere persoonlijke coaching, maar ook gezamenlijke sportactiviteiten. Doelen van de vrouwen binnen het project kunnen zijn: succesvol solliciteren naar een baan, actief worden door vrijwilligerswerk of bijvoorbeeld beslissen om een opleiding te gaan volgen.

Sponsor Hanneke van Paradijs:
“Ik heb het gevoel gehad zelf impact te kunnen maken als Projectleider. Een lokaal initiatief waar ik zelf door gegrepen werd (Talentontwikkeling = Topsport) paste goed bij de doelstellingen van de VINCI Foundation, de match was snel gemaakt. Als ik nu, inmiddels 2 jaar later, zie hoe succesvol het traject is, mede door de verbetering van het curriculum (waar VINCI Foundation aan heeft bijgedragen) ben ik trots! Zoveel jonge meiden die we nu raken, en een positief zetje geven!”

Training en kwalificaties