Stichting Uniek Uden

Stichting Uniek Uden brengt jongvolwassen vrouwen met een verstandelijke beperking en senioren bij elkaar om eenzaamheid tegen te gaan

Bouwen aan betere samenleving

Uden

Stichting Uniek Uden

In het centrum van Uden is een uniek wooninitiatief gerealiseerd. Een huis met appartementen en gemeenschappelijke ruimtes voor jongvolwassen vrouwen met een verstandelijke beperking. Het is opgezet door ouders die zich verenigden in de stichting Uniek Uden. Ze wilden hun dochters een veilige woonomgeving bieden en hun zelfredzaamheid vergroten. Sinds januari 2023 wonen de dames op hun nieuwe plek. De nieuwe woonvoorziening is ontwikkeld in een gebied waar veel ouderen wonen. De stichting wil beide generaties bij elkaar brengen door een terugkerende kookactiviteit te organiseren voor de buurtbewoners. Elke 2 maanden wordt er in de keuken met belangstellenden uit de wijk gekookt en gegeten.

Projectaanvraag: keukenmaterialen

De bewoners bereiden samen met de buren de maaltijden met verse seizoensgebonden ingrediënten. Samen koken en eten verbindt. Door die verbinding hopen de ouders de eenzaamheid bij de senioren én de dochters te voorkomen. Alleen, voor dit plan ontbraken nog de nodige keukenmaterialen. Daarvoor werd een aanvraag ingediend bij de VINCI Foundation. Die ondersteunde dit initiatief van harte.

Sponsor: Monique Kortekaas

Sociale integratie