Stichting Diverz

Diverz helpt Oekraïense vluchtelingen

Zwijndrecht

Stichting Diverz

Diverz is een stichting die zich inzet voor leefbare wijken en het welzijn van iedereen in Zwijndrecht. Sinds 2022 hoort daar ook een groep Oekraïense vluchtelingen bij. Samen met inwoners, vrijwilligers en andere professionele (hulpverlenende) organisaties doet Diverz er alles aan om de 150 vluchtelingen in Zwijndrecht zo goed mogelijk op te vangen in de eigen gemeente. Ze zorgen niet alleen voor onderdak voor deze vluchtelingen, maar proberen ook te voorzien in middelen die hun verblijf in Nederland net dat beetje aangenamer maken.

Projectaanvraag: Diverse middelen voor een aangenaam verblijf in Nederland

Pieter Visser, collega van Verkerk, diende een aanvraag in om diverse middelen aan te schaffen die nodig zijn voor een prettig verblijf in Nederland. Zo werden er Chromebooks aangeschaft om kinderen onderwijs te geven, laptops voor oudere kinderen en volwassenen om contact te houden met school of werkgever in Oekraïne, en er werd zelfs gedacht aan materialen voor ontspanning: een tafeltennistafel en sportkleding konden in deze aanvraag niet ontbreken.

Dankzij de aanvraag van Pieter Visser en de inzet van Stichting Diverz kon het verblijf van de 150 vluchtelingen in Zwijndrecht een stuk aangenamer worden gemaakt!

Sponsor: Pieter Visser

Maatschappelijke betrokkenheid