Rotterdam Sportsupport – 2020

Samen bewegen maakt het verschil voor Rotterdammers en zorgt voor sociale integratie.

Rotterdam

Rotterdam Sportsupport – 2020

Rotterdam Sportsupport zet zich in voor een Rotterdams sportklimaat waarin sprake is van sociale veiligheid. Dit doet Rotterdam Sportsupport al ruim tien jaar, met succes. Zo draagt ze bij aan een omgeving waarin iedereen onbezorgd en met plezier kan sporten en waar oog is voor de sportieve  én sociale ontwikkeling van spelers.

“De vrijwilligers van de sportverenigingen spelen in onze aanpak een belangrijke rol. Vrijwilligers zoals bestuurders, trainers, coaches, elftalleiders en vertrouwenspersonen bieden we trainingen waarin veel aandacht is voor pedagogische en didactische aspecten. Door de coronacrisis en -maatregelen konden onze pedagogisch adviseurs en verenigingsconsulenten geen trainerscursussen meer geven. Daar hebben we een alternatief voor bedacht: e-learning”, vertelt Ineke Kalkman van Rotterdam Sportsupport.

Projectaanvraag: een digitale leeromgeving

“Door E-learning konden vrijwilligers weer opgeleid worden tijdens COVID-19 én zijn we voorbereid op nieuwe ontwikkelingen. VINCI Foundation hielp ons om deze digitale leeromgeving mogelijk te maken! Ook kunnen we de vrijwilligers van de Rotterdamse verenigingen nu op afstand ondersteunen.”

Solidariteitsinitiatief COVID-19