React Twente – 2020

Bij Twente Decadente leren jongeren met een afstand tot de samenleving heerlijke producten van chocolade maken.

Hellendoorn

React Twente – 2020

De chocolaterie Twente Decadente is een leerwerkbedrijf van re-integratiebedrijf React Twente. Via een winkel, een restaurant en een ruimte voor bedrijfsuitjes verdient Twente Decadente geld om de chocolaterie draaiende te houden en daarmee werkzoekenden op te leiden. Via deze route vonden al veel jongeren weer de weg naar werk of wisten ze zelfs een baan te bemachtigen in de chocolaterie zelf.

“Tijdens de eerste lockdown konden we de winkel en restaurant niet openhouden. Onze vaste inkomstenbron viel helemaal weg en een deel van de jongeren zat thuis, met alle gevolgen van dien. Daarom hebben we een webwinkel opgezet. Zo konden we nieuwe werkzaamheden creëren”, vertelt Irma Ruiter van React Twente.

Projectaanvraag: transportmiddel

Om ervoor te zorgen dat bestellingen bezorgd konden worden, werd een aanvraag ingediend voor een transportmiddel. Met ondersteuning van de VINCI Foundation kon een auto worden aangeschaft waarmee de bestellingen rond gebracht konden worden. Zo konden onze jongeren toch blijven werken en een vak leren, ook tijdens COVID-19!”

Solidariteitsinitiatief COVID-19