Positive Behavior Support – USV Elinkwijk

Jeugdtrainers worden getraind om leden te motiveren positief gedrag te laten zien op en rondom het veld.

Utrecht

Positive Behavior Support – USV Elinkwijk

USV Elinkwijk is een voetbalvereniging voor iedereen. In de krachtwijk Oost-Zuilen in Utrecht  gelegen bieden zij plaats aan voetballers van alle afkomst en talent. De voetbalvereniging werd geconfronteerd met veel ongewenst gedrag in en rondom het veld.

Door te kiezen voor een mix tussen topvoetbal en breedtesport werken zij aan een vereniging waar iedereen zich thuis voelt.

Projectaanvraag: train the trainer

Door de bijdrage van de VINCI Foundation NL werd het project Positive Behavior Support mogelijk om uit te voeren binnen de gehele jeugdafdeling van de sportvereniging. Het is gericht op het bevorderen van positief gedrag van de jeugd en van de volwassenen die hen begeleiden. Het gaat om het gedrag bij de thuis- en uitwedstrijden, de trainingen, in de kleedkamers, bij het sportveld en sportcomplex, in de kantine, onderweg naar een tegenstander en op het complex van de tegenstander. Alle jeugdtrainers van de vereniging worden getraind om via deze coaching methode de jeugdleden te motiveren om positief gedrag te laten zien.

Sponsor Annemiek van Druten:
“Het project bij voetbalvereniging Elinkwijk werd vanaf het begin enthousiast ontvangen en heeft zichtbare ontwikkeling op en naast het veld gebracht. Omdat we de spelers gevraagd hebben om actief mee te denken bij het opstellen van de gedragsregels, spreken ze elkaar daar nu ook zelf op aan. We willen de VINCI Foundation dan ook hartelijk danken voor deze geboden kans!”

 

Maatschappelijke betrokkenheid