OranjeRijk

OranjeRijk streeft naar een structurele, duurzame verbetering van welzijn, zorg en verbinding voor de inwoners van Oranjewijk

Uden

OranjeRijk

De stichting richt zich op ontmoeten, bewegen, zorg en welzijn én op bevordering van de sociale cohesie om te zorgen voor meer verbinding met de inwoners van Oranjewijk. Vanuit het buurtcentrum is daartoe ook begonnen met het bezorgen van maaltijden bij kwetsbare en eenzame mensen die het extra moeilijk hebben in de coronatijd. Behalve een heerlijke maaltijd krijgen ze ook aandacht.

Dit project wordt gedragen door vrijwilligers. Zij koken onder professionele begeleiding en bezorgen dagelijks de maaltijden bij de mensen. Dat zorgt ook voor een belangrijk contactmoment.

Projectaanvraag: extra keukenapparatuur

“Onze stichting had behoefte aan extra keukenapparatuur en deed daarvoor een beroep op VINCI Foundation NL. Daardoor konden we onder andere een diepvrieskast, combi-steamer en magnetron aanschaffen. Het is de bedoeling dat we ook na de coronacrisis door blijven gaan met deze maaltijdservice. Het keukenmateriaal wordt dus langdurig gebruikt. Een duurzame investering dus”, zegt Marcel Klösters namens stichting OranjeRijk.

Solidariteitsinitiatief COVID-19