Ons Plan

Stichting Ons Plan realiseert Thuis De Amstel, een woon- en zorgcomplex voor 14 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Waalwijk

Ons Plan

Thuis De Amstel wordt een kleinschalig woon- en zorgcomplex met 14 huurappartementen, een gezamenlijke woonkamer en daarop aansluitende gezellige tuin. Ons Plan creëert hiermee een fijne, veilige en herkenbare omgeving waar de jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking zich thuis kunnen voelen. Zodra de bewoners terugkomen van hun werk of dagbesteding is er zorg en begeleiding.

“Individuele zelfstandigheid, onderlinge betrokkenheid en maatschappelijke integratie zijn belangrijke uitgangspunten van onze stichting. We gaan een woonomgeving realiseren met professionele zorg en begeleiding, 24 uur per dag. De bewoners moeten in Thuis De Amstel helemaal zichzelf kunnen zijn. Een huis waarin ze zich veilig voelen en waar mogelijkheden zijn voor verdere ontwikkeling en zelfontplooiing. Een plek van gedeelde smart en gedeelde vreugde, een eigen plek met begeleiding op maat”, zegt Margot van der Heijden van de stichting Ons Plan.

Projectaanvraag: inrichting gemeenschappelijke keuken, eet- en woonkamer

De gemeenschappelijke ruimtes van Thuis De Amstel moeten aangepast en ingericht worden. Deze extra kosten komen voor eigen rekening en is een behoorlijke aanslag op de krappe portemonnee voor 14 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Het betreft aanpassingen en inrichting van de gemeenschappelijke keuken, eet- en woonkamer. VINCI Foundation droeg bij om dit mogelijk te maken.

Sponsor: Gert Lebbink

Maatschappelijke betrokkenheid