Een nieuwe kans – De Nieuwe Waarde

De Nieuwe Waarde biedt mensen een nieuwe kans door werk op maat

Utrecht

Een nieuwe kans – De Nieuwe Waarde

Stichting De Nieuwe Waarde in Utrecht begeleidt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Bestaan er geen passende mogelijkheden? Dan biedt De Nieuwe Waarde hen een dagbesteding op maat in haar eigen kringloopwinkels. Want die winkels gebruikt ze om deze mensen  te (leren) werken, stage te lopen en op te leiden. Hiermee krijgen ze allemaal een nieuwe kans.

Projectaanvraag: train the trainer aanpak

Met het project Een Nieuwe Kans biedt De Nieuwe Waarde de mensen structureel een veilige werk- en leeromgeving waarin ze zich kunnen voorbereiden op een ‘echte’ baan in functies als chauffeur, verkoper, webdesigner, ontwerper en designer, communicatiemedewerker, begeleider, magazijnmedewerker of bijvoorbeeld reparatiemedewerker. Dit project werd gesponsord om onder andere de ‘train the trainer’ aanpak mogelijk te maken zodat De Nieuwe Waarde zelf in staat is om mensen te kunnen opleiden. Inmiddels zijn er 9 certificaten uitgereikt.

Sponsor Freek Cox:
“Met de bijdrage van de VINCI Foundation aan het project heeft Stichting De Nieuwe Waarde een opleidingsstructuur op kunnen bouwen en hebben alle Waardenaren de basisopleiding kunnen volgen. Dankzij deze opleidingsstructuur zullen er nog jarenlang vele Waardenaren klaargestoomd kunnen worden voor de arbeidsmarkt.”

Integratie naar werk