Deken Wehmeijerschool

In Velddriel kunnen Oekraïense kinderen goed onderwijs volgen.

Velddriel

Deken Wehmeijerschool

Een kans om steun te bieden aan slachtoffers van oorlogsgeweld kan je zomaar overkomen. Het overkwam Harald van den Bighelaar. Hij maakte zich hard voor een solidariteitsinitiatief. Het kwam op zijn pad toen hij hoorde dat de Deken Wehmeijerschool in Velddriel, waar zijn eigen kinderen op zitten, was aangewezen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingenkinderen. En dan is één plus één twee volgens sponsor Harald.

Hij vertelt dat de basisschool nu mede dankzij de ondersteuning door de VINCI Foundation en twee leraressen die zelf uit Oekraïne komen, goed onderwijs bieden aan de vluchtelingenkinderen in een voor hen onbekende omgeving.

 Projectaanvraag: digitaal lesmateriaal

De grootste behoefte van de school is digitaal lesmateriaal. Want er wordt gewerkt met een digitale rekenmethode die zich aanpast aan het niveau van de leerling. Met de ondersteuning van de VINCI Foundation kon de school versneld 20 laptops en een digiboard aanschaffen. Zo hebben de leerlingen op een gemakkelijkere manier toegang tot lesstof in het Oekraïens.

Sponsor: Harald van den Bighelaar

Solidariteitsinitiatief COVID-19