Werken aan een positieve toekomst voor jezelf én je wijk

Stichting VVV-Venlo Foundation levert een positieve bijdrage in het leven van jongeren op het gebied van gezonde leefstijl, talentontwikkeling en participatie.

Projectnieuws

17 juni 2024

Werken aan een positieve toekomst voor jezelf én je wijk

De Stichting VVV-Venlo Foundation (VVV Foundation) zet de kracht en uitstraling van VVV-Venlo in om een positieve bijdrage te leveren op het gebied van gezonde leefstijl, talentontwikkeling en participatie. Dit doet zij door het verzorgen, stimuleren en faciliteren van maatschappelijke projecten, die allen het doel hebben om de leefsituatie van personen, groepen, wijken en/of gemeenschappen te verbeteren.

Eén van die maatschappelijke projecten is ONSIDE. Binnen ONSIDE krijgen jongeren uit achterstandssituaties de kans om zich individueel en als groep te ontwikkelen. Tevens werken ze aan een positieve toekomst voor zichzelf én hun eigen wijk. Het doel van het project is dat de jongeren zich ontwikkelen op het gebied van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en maatschappelijke betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen wordt er wekelijks getraind onder leiding van een VVV-Venlo trainer en worden de jongeren gecoacht op positief gedrag. Ook gaan de jongeren op een laagdrempelige manier aan de slag met sociaal-maatschappelijke thema’s en zetten zij zich op een positieve manier in voor hun eigen wijk.

Twee keer per jaar spelen deze jongeren een toernooi, waarbij het behalen van punten voor de wedstrijd net zo belangrijk is als het laten zien van positief gedrag op en rondom het veld. Ook de inzet voor de eigen wijk (de zogenaamde ‘Buurtbijdragen’) wegen mee. ONSIDE heeft drie belangrijke doelstellingen gedefinieerd voor het project:

  1. Positieve verandering van gedrag
  2. Versterking van (sociaal) netwerk
  3. Toename van maatschappelijke participatie in de eigen wijk.

Drie doelstellingen die goed aansluiten op de uitgangspunten van de VINCI Foundation. Nick Verstegen en Joris Noordzij, beide werkzaam bij Actemium én sponsors van dit mooie project, zijn dan ook enthousiast over de bijdragen die zij kunnen leveren aan project ONSIDE: “VVV Foundation zet zich met project ONSIDE heel effectief in voor een grote groep kinderen en jongeren uit achterstandssituaties die nét dat beetje extra aandacht verdienen. Met de bijdrage voor voetbaltenues worden ze echt onderdeel van een groep en dat is een mooi gebaar. We zijn erg dankbaar dat we op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan dit mooie initiatief”.