Voetbalwerkplaats in een nieuw jasje

Nieuwe voetbaloutfits voor Stichting Cliëntfonds van 's Heeren Loo om cliënten het ultieme gevoel te geven erbij te horen.

Projectnieuws

24 oktober 2022

Voetbalwerkplaats in een nieuw jasje

Bij De Voetbalwerkplaats Wageningen, een leerwerkplek van ’s Heeren Loo voor met name jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, staat de toekomst van de cliënt centraal. Hier ontwikkelt hij vaardigheden op basis van eigen voorkeuren en kwaliteiten, in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Thierry Lamain, business unit manager bij Axians en sponsor van dit project, diende een aanvraag in bij de VINCI Foundation om Stichting Cliëntfonds van ’s Heeren Loo te ondersteunen met de aanschaf van nieuwe voetbaloutfits. Hij vertelt:

“Ik heb ’s Heeren Loo vorig jaar leren kennen en bewonder het werk dat zij doen. Toen ik hoorde van het project voor de Voetbalwerkplaats wilde ik graag iets doen om te kunnen helpen. Ik diende daarom een aanvraag in voor nieuwe voetbaloutfits en mijn aanvraag werd snel gehonoreerd, waardoor de cliënten van ’s Heeren Loo in prachtige nieuwe tenues het veld op konden en zich écht onderdeel voelden van de club. Daarnaast leren zij hier ook een vak in de praktijk. Een mooi initiatief waarvan ik blij ben dat ik dit heb kunnen ondersteunen met behulp van de VINCI Foundation”.

In eerste aanleg gaat het bij de Voetbalwerkplaats om elementaire vaardigheden, die nodig zijn voor een verdere opleiding, ervaringsplek of (on)betaald werk. Denk aan ‘op tijd komen’, ‘samenwerken’ en ‘hoe jezelf te motiveren’. De vaardigheden worden in de praktijk geleerd, tijdens de werkzaamheden op de voetbalterreinen, maar ook tijdens de voetbaltrainingen en wedstrijden. Zodra de stap naar ‘buiten’ kan worden gemaakt, helpt De Voetbalwerkplaats de voetbalwerkers via een uitgebreid (bedrijven)netwerk en wordt een jobcoach waar nodig ingeschakeld.

Begeleider Wouter Kolthek: ‘De Voetbalwerkplaats is een fantastische opstapplek. Onze voetbalwerkers leren hier mee te draaien en krijgen gaandeweg meer verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen. Voetballen is de gemene deler en actief bewegen in de buitenlucht de norm. Alertheid, plezier en ontspanning nemen toe en de meeste mannen komen goed terecht. Mooi voorbeeld is Raymond, die sinds enige tijd twee dagdelen bij Vitesse op Sportcentrum Papendal in de groenvoorziening is gaan werken. Op onze Voetbalwerkplaats pagina vind je nog meer mooie verhalen. Ik wil Thierry en de VINCI Foundation enorm bedanken voor de ondersteuning en betrokkenheid. Door samen op te trekken, dragen we bij aan gelijke kansen voor iedereen.’

Thierry, ook namens de VINCI Foundation bedankt voor je aanvraag!