VINCI Foundation ondersteunde 17 Coronagerelateerde projecten

Sinds onze oproep eind april om projecten aan te dragen van organisaties die door de Corona-uitbraak extra budget nodig hadden om op een andere manier toch hun doelgroep te kunnen blijven helpen hebben we maar liefst 17 projecten kunnen ondersteunen.

Projectnieuws

28 juli 2020

VINCI Foundation ondersteunde 17 Coronagerelateerde projecten

Sinds onze oproep eind april aan organisaties en aan onze medewerkers om Coronagerelateerde projecten aan te dragen van organisaties kwamen al snel aanvragen binnen. In de afgelopen maanden tot 1 juli hebben we maar liefst 17 projecten kunnen ondersteunen. Het zijn projecten van organisaties die door de Corona-uitbraak niet meer hun dagelijkse werkzaamheden konden uitvoeren en extra budget nodig hadden om toch hun doelgroepen te kunnen blijven helpen.

Veel van deze projecten zijn aangedragen door onze eigen medewerkers. Super om te zien dat we in twee maanden tijd zoveel met elkaar hebben kunnen doen om organisaties en mensen te helpen in deze bizarre tijd. Een groot compliment voor alle medewerkers die zich hiervoor hebben willen inzetten!

Alle projecten zijn of worden nu uitgevoerd. Hieronder staan de ondersteunde projecten:

 1. Muzerijk in Uden: In de wijk Muzerijk in Uden worden maaltijden gemaakt en gebracht naar hulpbehoevende en/of eenzame mensen door vrijwilligers. VINCI Foundation ondersteunt met extra keukenapparatuur om aan de groeiende vraag te voldoen.
 2. Oranjerijk in Uden: In de wijk Oranjerijk in Uden worden maaltijden gemaakt en gebracht naar hulpbehoevende en/of eenzame mensen door vrijwilligers. VINCI Foundation ondersteunt met een donatie voor o.a. een combi-oven.
 3. Brabantzorg: Om het mogelijk te maken om familie en vrienden op bezoek te laten komen in verschillende verpleeghuizen zijn ontmoetingsplekken gecreëerd met de donatie van VINCI Foundation. Meer dan 250 bezoekers hebben hiervan gebruik kunnen maken in mei en juni.
 4. Voetbalclub Elinkwijk in Utrecht: Sporten is belangrijk voor de jongeren in deze achterstandswijk. VINCI Foundation hielp door extra sportmateriaal ter beschikking te stellen waarmee trainingen konden worden voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar tijdens het sporten 1,5 meter afstand kan houden van elkaar.
 5. In de Decadente Chocolaterie in Nijverdal leren jongeren met een achterstand tot de samenleving chocolade te maken. Door het hebben van een winkel, een restaurant en ruimte voor bedrijfsuitjes verdienen zij geld om de chocolaterie draaiende te houden en daarmee dus werkzoekenden op te leiden. Tijdens de lockdown was het niet mogelijk om de winkel en restaurant open te houden en is een nieuw initiatief ontstaan door een webwinkel te openen. VINCI Foundation ondersteunde dit initiatief met een transportmiddel om de bestellingen rond te brengen. Zo konden de jongeren toch blijven werken en hun vak leren.
 6. VINCI Foundation ondersteunde Heyerdahl College in Groningen met lesmateriaal voor praktijkonderwijs zodat leerlingen thuis de lessen kunnen volgen. Kinderen veelal in achterstandsituaties waardoor zij zelf niet de middelen hebben deze materialen aan te schaffen. Sponsor: Rianne Visser van Actemium.
 7. Stichting Vier het Leven organiseert in normale tijden culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten. Onze vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen gaan zij gezellig naar een theatervoorstelling, de film, een concert of naar een museum. Vier het Leven wilde tijdens de lockdown ouderen digitaal op weg helpen om het onlineprogramma van Vier het Leven te vinden en ervan te genieten en de eenzaamheid te vergeten. VINCI Foundation ondersteunde dit met communicatiemiddelen.
  Sponsor: Jeroen van Twuijver van Axians.
 8. Voetbalclub DHSC in Ouddorp (Utrecht) had extra sportmateriaal nodig om voor de kinderen in deze wijk in de zomer extra sportevenementen te kunnen organiseren.
  Sponsor: Patrick Schepers van Actemium
 9. Nieuwe Waarde in Utrecht is een kringloopwinkel die dagbesteding biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, mensen die re-integreren nadat ze gedurende een bepaalde periode niet aan het arbeidsproces hebben kunnen deelnemen. Deze stichting vroeg aan de VINCI Foundation een bijdrage om de kringloopwinkel Coronaproof in te richten.
 10. Al ruim 10 jaar zet Rotterdam Sportsupport zich in voor een Rotterdams sportklimaat waar sprake is van sociale veiligheid, waar iedereen onbezorgd en met plezier kan sporten en waar oog is voor sportieve- en sociale ontwikkeling. Dit doen ze o.a. door het opleiden van vrijwilligers (bestuurders, trainers, vertrouwenscontactpersonen). Door het Coronavirus en de maatregelen zullen de Pedagogisch adviseurs en Verenigingsconsulenten de komende tijd geen trainerscursussen mogen en kunnen geven. Een digitale leeromgeving maakt het weer mogelijk om vrijwilligers op te leiden ten tijde van de Corona-maatregelen én straks in de nieuwe 1,5m samenleving. VINCI Foundation hielp om deze digitale leeromgeving mogelijk te maken.
  Sponsor: Mariska Broeren van Axians.
 11. Mare Bijzondere Zorg is o.a. een woongroep voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis en verwante gedragsproblemen. Deze kinderen konden tijdens de lockdown geen dagbestedingsprogramma volgen. VINCI Foundation gaf een donatie voor de investering in speelgoed om de kinderen te stimuleren te bewegen en laptops om het contact met familie en school te bevorderen.
  Sponsor: Jeroen van Dinther van VanderLinden.
 12. Care in Overbetuwe helpt statushouders en andere kwetsbare burgers om zichzelf te blijven ontwikkelen en de participatie en zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten. Om binnen de ‘1 ,5-meter-maatschappij’ haar taken, het hulp bieden aan en een bijdrage leveren aan de integratie van ‘nieuwkomers’ te continueren ontwikkelde 4WD.CARE een online programma. VINCI Foundation doneerde hiervoor chromebooks.
  Sponsor: Herman Haverhals van Axians
 13. Dichterbij is een woongroep voor mensen met verstandelijke beperking. Ook deze woongroep werd geconfronteerd met het wegvallen van de dagbesteding en vroeg om een bijdrage voor tuinmeubilair en speelattributen, zodat ze zelf dagbesteding konden aanbieden aan de woongroep.
  Sponsor: Mark van den Elzen van VanderLinden.
 14. Dress for Success in Amsterdam helpt werkzoekenden met een minimuminkomen, bijvoorbeeld vanuit de bijstand, met gratis representatieve kleding & adviezen voor sollicitaties. VINCI Foundation hielp om de winkel weer Coronaproof te maken.
  Sponsors: Frank Verhoog en Timon Faber.
 15. Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. Ze bieden  ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. De cliënten kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen of zelfs een heel gezin. Door het wegvallen van de dagbesteding en het bezoek dient de dagbesteding opgevangen te worden door de begeleiding. VINCI Foundation hielp hen met speelboxen voor 45 woningen en een rolstoeldraaimolen.
  Sponsor: Adrienne Zwartbol van Axians
 16. Boogh is een specialist voor mensen die willen leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor, niet aangeboren hersenletsel NAH. De behandeling en begeleiding is gericht op gebieden waar cliënten en hun naasten problemen ervaren, van de thuissituatie tot werk en op sociaal vlak. Om ook buiten ontmoetingen te kunnen faciliteren op 1,5 meter hielp de VINCI Foundation met tuinmeubilair.
  Sponsor: Danny Jacobs van Actemium
 17. Buro Lima levert duurzame zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De jeugdigen kunnen hun hele leven blijven wonen bij Buro Lima. Verder verzorgen ze dagbesteding voor jeugdigen met een complexe zorgvraag. VINCI Foundation ondersteunt deze stichting met tuinmeubilair en speeltoestellen.
  Sponsor: Andeline Bekkers van Actemium.
Meer nieuwsberichten