Van een project indienen naar een podcast inspreken

Vorig jaar diende Heidy een aanvraag in voor podcast apparatuur voor IntermeZZo. Dit jaar werd zij uitgenodigd om zelf een podcast in te spreken.

Projectnieuws

02 mei 2022

Van een project indienen naar een podcast inspreken

“Twee jaar geleden kwam ik in aanraking met IntermeZZo, een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten die mensen dichter bij elkaar brengt. Zo worden er workshops, cursussen en allerlei activiteiten ter ontspanning en ter informatie georganiseerd om mensen te helpen de draad van het leven met of na kanker weer op te pakken. Ook hebben ze een speciaal programma voor kinderen en nabestaanden.

Doordat zij zoveel voor mij hebben betekend, leek het me mooi om iets voor hen te betekenen. Door een collega werd VINCI Foundation aangedragen als mogelijkheid. Samen met Corine van IntermeZZo hebben we gekeken wat nog een wens was voor IntermeZZo om uit te voeren. Hier kwam naar voren dat ze graag podcasts wilde maken om nog meer mensen te kunnen bereiken en te kunnen helpen om op meerdere manier de informatie en ervaringen die ze in huis hebben en krijgen, te delen met gelijkgestemden. Hiervoor waren enkel wel middelen nodig die hebben we hebben aanvraagd bij VINCI Foundation. Superfijn dat mijn aanvraag om de podcast apparatuur te sponsoren werd gehonoreerd!

Zelf heb ik gesprekken met en ervaringen van lotgenoten ervaren als iets heel waardevols. Je herkent veel dingen van elkaar en je krijgt de kans om vrijblijvend te praten over allerlei zaken waar je tijdens je behandelingen en daarbuiten tegenaan loopt. De wens van IntermeZZo om podcasts te maken geeft de mogelijkheid om de drempel van naar binnenlopen kleiner maken. Op die manier kunnen informatie en ervaringen met elkaar en ‘het grote publiek’ worden uitgewisseld en heel veel mensen tegelijkertijd worden geholpen.

Een paar maanden geleden heeft IntermeZZo de podcast apparatuur aangeschaft. De eerste podcasts zijn inmiddels te beluisteren. Ikzelf mocht ook een podcast inspreken. Spannend, maar ook wel erg leuk om te doen! Ik hoop dat mijn verhaal andere mensen weer kan helpen zoals de verhalen en gesprekken met anderen mij destijds ook hebben geholpen. Ik ben erg blij dat ik met behulp van de VINCI Foundation dit project heb kunnen ondersteunen en dat ik nu weer lekker aan het werk ben bij Omexom in Zwolle.”

Benieuwd naar de podcasts van Heidy? Beluister deze en andere podcasts op het kanaal van IntermeZZo Zwolle.