USV Elinkwijk van start met Positive Behavior Support project

De voetbalvereniging USV Elinkwijk uit Utrecht gaat jeugdleden coachen volgens de Positive Behaviour Support aanpak. Het project wordt ondersteund door de VINCI Foundation NL.

Projectnieuws

05 februari 2015

USV Elinkwijk van start met Positive Behavior Support project

USV Elinkwijk is een voetbalvereniging voor iedereen. In de krachtwijk Oost-Zuilen gelegen bieden zij plaats aan voetballers van alle afkomst en talent. Door te kiezen voor een mix tussen topvoetbal en breedtesport willen zij werken aan een vereniging waar iedereen zich thuis voelt. De voetbalvereniging werd geconfronteerd met veel ongewenst gedrag in en rondom het veld en zij vroegen support aan de VINCI Foundation NL voor het project Positive Behaviour Support (PBS).

Het project PBS wordt uitgevoerd binnen de gehele jeugdafdeling van de sportvereniging. Het is gericht op het bevorderen van positief gedrag van de jeugd en van de volwassenen die hen begeleiden. Het gaat om het gedrag bij de thuis- en uitwedstrijden, de trainingen, in de kleedkamers, bij het sportveld en sportcomplex, in de kantine, onderweg naar een tegenstander en op het complex van de tegenstander. Alle jeugdtrainers van de vereniging worden getraind om via deze coaching methode de jeugdleden te motiveren om positief gedrag te laten zien. PBS werd al succesvol toegepast bij diverse scholen en nu voor de eerste keer bij een sportvereniging in Nederland.

De VINCI Foundation NL kent niet alleen financiële steun toe, maar stimuleert ook medewerkers van VINCI om zich, in de vorm van een sponsorschap, in te zetten bij de ondersteunde organisaties. De sponsor van dit project is Annemiek van Druten, zij is werkzaam bij Axians (onderdeel van VINCI Energies). Zij nam het initiatief om dit project samen met USV Elinkwijk in te dienen bij de VINCI Foundation NL en blijft betrokken bij dit project.

VINCI Foundation NL ondersteunt o.a. projecten waarbij de maatschappelijke betrokkenheid wordt vergroot bij jongeren en zij zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor onze samenleving.

Meer nieuwsberichten