Thuis oefenen met de Praktijkbox

Alle 130 leerlingen van klas 1 tot en met 4 van het Heyerdahl College ontvangen in de week van 15 juni ’20 een Praktijkbox thuis. Met deze box kunnen de leerlingen de praktijkopdrachten van de sectorvakken thuis maken.

Projectnieuws

17 juni 2020

Thuis oefenen met de Praktijkbox

Alle 130 leerlingen van klas 1 tot en met 4 van het Heyerdahl College ontvangen in de week van 15 juni ’20 een Praktijkbox thuis. Met deze box kunnen de leerlingen de praktijkopdrachten van de sectorvakken thuis maken.  VINCI Foundation ondersteunde het Heyerdahl College graag om deze box samen mogelijk te maken.  Veel leerlingen hebben niet altijd de middelen om de praktijkopdrachten thuis uit te voeren. Dankzij de Praktijkbox nu wel!

Het Heyerdahl College
Het Heyerdahl College is de openbare school voor praktijkonderwijs in de stad Groningen. Op het Heyerdahl College vinden zij het belangrijk dat de leerlingen ontdekken wat ze kunnen. Daarom laten ze de leerlingen veel werken en leren in de praktijk. En gaan ze met elke leerling op zoek naar hun kwaliteiten. Het motto van het Heyerdahl College is dan ook niet voor niets: Ontdek wat je kunt!

Door de leerlingen vaardigheden uit de verschillende sectoren in de praktijk te leren leiden ze leerlingen op tot goede werknemers. Hierdoor wordt de kans op werk vergroot en hun afstand tot de arbeidsmarkt verkleind.

Thuis oefenen met de Praktijkbox
Sinds dinsdag 2 juni volgen de leerlingen op het Heyerdahl College weer een ochtend in de week fysiek onderwijs. De overige dagen hebben ze onderwijs op afstand. Om de praktijkopdrachten van onze sectorvakken thuis beter uit te kunnen voeren en om in de vakantie extra te oefenen, ontvangen de leerlingen de Praktijkbox. In deze box zitten verschillende materialen die de uitvoering van de praktijkopdrachten van de sectorvakken mogelijk maken. Voor de sector Dienstverlening en Zorg zit er bijvoorbeeld een kappershoofd in om kapsels op te oefenen. De opdrachten van de sector Algemene Techniek kunnen worden uitgevoerd dankzij de rolmaat, hamer, zaag en schroevendraaiers. En voor de sector Retail en Logistiek zitten er materialen in om te oefenen met het inpakken van cadeautjes. Voor de sectoren Horeca, Voeding en Voedingsindustrie en Groenvoorziening en Dierverzorging zijn ook materialen aan de box toegevoegd. De Praktijkbox is een mooi initiatief dat de VINCI Foundation graag ondersteund.

Elk project bij de VINCI Foundation NL wordt aangedragen en ondersteund door een medewerker in een van de VINCI bedrijven in Nederland en dat is bij dit project: Rianne Visser, werkzaam bij Actemium.

Rianne Visser: “In een gesprek met één van de leraren op het Heyerdahl College werd mij duidelijk dat het voor een groep leerlingen in het praktijkonderwijs heel moeilijk was om aangehaakt te blijven in het online leren tijdperk. Simpelweg, omdat ze vaak niet de middelen hebben om thuis te kunnen oefenen. Toen het bericht kwam dat onze VINCI Foundation juist in deze bijzondere tijd organisaties extra wilde ondersteunen om dit soort moeilijke situaties te verbeteren, ben ik meteen aan de slag gegaan om dit project samen vorm te geven. Ik ben supertrots dat we de 130 leerlingen hiermee kunnen helpen, zodat ze door kunnen blijven gaan met hun ontwikkeling.”.

Het project bij het Heyerdahl College is een van de projecten die de VINCI Foundation NL, tot nu toe, heeft ondersteund in deze bijzondere Corona tijd.

Meer nieuwsberichten