Talentontwikkeling = Topsport in Rotterdam

Via het project Talentontwikkeling = Topsport krijgen vrouwen met een achterstandsituatie een 10-weekse training waarin ze kunnen werken aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Projectnieuws

25 januari 2016

Talentontwikkeling = Topsport in Rotterdam

Via haar stichting Excelsior4All wil de Rotterdamse voetbalclub Excelsior niet alleen bijdragen aan de sportieve, maar ook aan de sociale en economische ontwikkeling van het gebied waarin ze is ontstaan en gevestigd. Via het programma Talentontwikkeling = Topsport biedt de stichting vrouwen met een achterstandsituatie een 10-weekse training waarin ze kunnen werken aan hun sportieve, persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het ondersteunde project omvat onder andere de verbetering van de inhoud van de trainingen door gebruik te maken van de ervaringen uit voorgaande trainingen. Daartoe wordt een online portal ontwikkeld die ook vele administratieve aspecten van de trainingen beter en efficiënter beheerbaar zal maken. Zo blijft er meer tijd over om de vrouwen te coachen.

Op 22 januari werd de VINCI Foundation cheque overhandigd aan Excelsior4all door Ebbing Osinga. VINCI Foundation ondersteunt dit project graag om jonge vrouwen met een achterstand te betrekken bij de samenleving worden. Door hun talenten te ontdekken en een steuntje in de rug kunnen ze weer zelfstandiger functioneren in het dagelijkse leven. Dat gunnen we iedereen. VINCI Foundation ondersteunt dit project niet alleen met financiële middelen, maar ook door de competenties van medewerkers beschikbaar te stellen.

Sponsor van dit project is Hanneke van Paradijs van VINCI Facilities.