Schouders Eronder zet zich in voor talentontwikkeling en sociale betrokkenheid

Jongvolwassenen tussen 16 en 28 jaar die aansluiting richting werk of onderwijs hebben gemist, kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Projectnieuws

24 november 2023

Schouders Eronder zet zich in voor talentontwikkeling en sociale betrokkenheid

Stichting Schouders Eronder helpt mensen met het stimuleren van talent door hen een werkervaring te bieden met uitzicht op een betaalde baan. De stichting werkt met verschillende projecten, ieder met een eigen doelgroep.

Zo heeft ze een project genaamd Rug-dekking, een leerwerktraject dat gebruik maakt van de aantrekkingskracht van betaald voetbalverenigingen bij NAC Breda, Sparta Rotterdam, FC Dordrecht, FC Eindhoven en Go Ahead Eagles. Rug-dekking zet zich in voor jongeren tussen 16-28 jaar die het nodige hebben meegemaakt en daardoor de aansluiting richting werk of onderwijs hebben gemist. Juist voor deze kwetsbare jongvolwassenen zijn er weinig mogelijkheden, omdat zorg en hulp vaak stopt bij 18 jaar.

Stichting Schouders Eronder wil de kans verkleinen dat jongeren aan de zijlijn van de maatschappij komen te staan, bijvoorbeeld als vroege schoolverlaters, wanneer ze afglijden richting criminaliteit, eenzaam zijn of geen netwerk hebben. Met project Rug-dekking wordt deze jongeren de mogelijkheid geboden waardevolle vaardigheden en competenties te ontwikkelen. Daarnaast moedigt de stichting de jongeren aan om vrijwilligerswerk te doen of een bijbaan te vervullen. Zo bevordert Rug-dekking talentontwikkeling én sociale cohesie.

Er is grote behoefte aan een communicatieplatform waarmee jongeren makkelijker betrokken worden – en blijven – bij het gehele traject en waarmee tevens andere stakeholders zoals ouders, gemeenten of netwerkpartners in staat zijn om de voortgang en ontwikkelingen te volgen. Met deze tool kan de stichting het project professionaliseren en gemakkelijker in contact blijven met de doelgroep om sociale betrokkenheid te bevorderen.

Mels Witter is werkzaam bij Axians en sponsor van dit project: “De passie waarmee de stichting wordt gerund is hartverwarmend. De resultaten van project Rug-dekking laten zien dat de jongeren een patroon doorbreken en de regie weer terug krijgen op hun eigen leven. Daarom zet ik mij hier graag voor in.”