Samen bewegen zorgt voor sociale integratie in Rotterdam

Met een online platform wordt er voor gezorgd dat de intermediairs het aanbod van bewegen bij de sportverenigingen inzichtelijk hebben en iedereen eenvoudiger kunnen doorverwijzen.

Projectnieuws

16 februari 2020

Samen bewegen zorgt voor sociale integratie in Rotterdam

Op het sportterrein van RSV Sperwers in Rotterdam werd, namens de VINCI Foundation NL, de cheque door Tom Greeve van Axians overhandigd aan Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, voor het ontwikkelen van een online omgeving.

Rotterdam Sportsupport gaat en staat voor verenigd sporten. Samen zorgen zij ervoor dat iedere Rotterdammer sportief én maatschappelijk mee kan doen. ​ Dit doen ze samen met sportverenigingen. Zij ondersteunen clubs om nu én in de toekomst het verschil te maken voor Rotterdammers. Rotterdam Sportsupport kent de lokale situaties en ondersteunt, stimuleert en faciliteert de Rotterdamse breedtesport met experts en toonaangevende programma’s.

Project Rotterdam Beweegt

Intermediairs, zoals huisartsen, hebben het vaak druk of hebben onvoldoende kennis om mensen te motiveren, stimuleren en verwijzen naar bewegen. Voor sommige doelgroepen, bijvoorbeeld mensen met een beperking, kunnen professionals en Rotterdammers dan gebruik maken van sportconsulenten en sportregisseurs in de stad. Impact van deze functionarissen is echter zeer beperkt in een stad als Rotterdam. Er zijn nog vele duizenden Rotterdammers met afstand tot bewegen die we kunnen en moeten helpen om in beweging te komen en blijven.  ​Met de ondersteuning van de VINCI Foundation NL wordt een online platform ontwikkeld dat er voor zorgt dat de intermediairs het aanbod van bewegen bij de sportverenigingen inzichtelijk hebben en zo de mensen die ze willen helpen eenvoudiger kunnen doorverwijzen.

Gert-Jan Lammens zegt: ‘Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen én houden van Rotterdammers. Het warme sociale netwerk van een vereniging zorgt ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen. Bewegen is het eerste doel, maar het contact tussen Rotterdammers onderling wordt er door versterkt.’

Elk project van de VINCI Foundation NL wordt ook ondersteund door een medewerker uit de eigen organisatie en voor dit project is dat Mariska Broeren van Axians.

Mariska Broeren: ‘Sinds de zomer ben ik in contact met Rotterdam Sportsupport en ik krijg er energie van om te zien hoeveel mensen via deze organisatie tot bewegen worden gebracht. Zelf ga ik ook actief aan de slag om mijn Social Media expertise te delen met de medewerkers van Sportsupport om zo deze geweldige initiatieven nog meer zichtbaarheid te geven.’

Meer nieuwsberichten