Positiviteit op en rond het veld laat kinderen groeien!

De stichting ‘Ik moedig aan’ gunt dit alle kinderen en vroeg een bijdrage voor het ontwikkelen van een spel en toolkit om andere sportverenigingen hiermee te helpen.

Projectnieuws

30 maart 2020

Positiviteit op en rond het veld laat kinderen groeien!

Op het hockeyveld van MHV in Meppel reikte Niko Brouwer van Axians in januari 2020, namens de VINCI Foundation NL, een cheque uit voor het ontwikkelen van een spel en toolkit aan Jos Groen en Alida Dienaars-Boers van Stichting ‘Ik moedig aan’.

De stichting ‘Ik moedig aan’ ondersteunt sportverenigingen in Nederland met het ontwikkelen van beleid, cultuur en aanpak voor het duurzaam verankeren van een positief en veilig sportklimaat voor (jonge) kinderen. Hun visie is dat elk kind met veel plezier moet kunnen sporten in een veilige omgeving, waarin het zelfvertrouwen krijgt door positieve aandacht. Hiervoor dient positief gedrag verankerd te worden in de clubcultuur.

De mensen achter ‘Ik moedig aan’ hebben in de afgelopen jaren met succes op deze manier een positievere cultuur bevorderd bij de plaatselijke hockeyvereniging. Het positieve gedrag werd ook opgemerkt door ouders van gastclubs. En zo werd het idee geboren om een stichting op te richten die sportverenigingen kan ondersteunen met de ‘ik moedig aan’ aanpak. Om dit mogelijk te maken vroeg ‘Ik moedig aan’ een VINCI Foundation NL bijdrage voor het ontwikkelen van een spel en toolkit om andere sportverenigingen te helpen deze aanpak te gaan gebruiken. Een prachtig project voor de VINCI Foundation NL om te sponsoren.

Jos Groen: “De sportcarrière van een kind is een positief leerpad voor het leven. De sportvereniging is een mini samenleving voor een kind. Het borgen van positiviteit op en rond het veld stimuleert het kind en biedt veiligheid om zich te ontwikkelen. Hoe gaaf is het dat supporters langs de lijn dit omarmen”

Alida Dienaar-Boers: “Als ‘Ik moedig aan’ geloven we in positiviteit op en rond het veld om kinderen te laten groeien. Ook zien we dat diezelfde positiviteit verbindt, waardoor er meer betrokkenheid bij de club ontstaat met als gevolg meer en actievere vrijwilligers.”

Elk project van de VINCI Foundation NL wordt ook ondersteund door een medewerker en dat is bij dit project; Muriël van den Top.

Muriël van den Top: ‘Vanuit mijn HR managersrol weet ik als geen ander dat positiviteit altijd beloond wordt met positieve energie, waardoor mensen gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen. Dat kinderen dit al op jonge leeftijd leren is een investering in de toekomst voor hun zelf, maar ook voor de maatschappij waar zij deel van uitmaken. Ik hoop dat dit initiatief door veel sportverenigingen wordt opgepakt en daar help ik graag aan mee.’

Meer nieuwsberichten