Mooi dat we kunnen helpen Oekraïense kinderen les te laten volgen

Harald van den Bighelaar, werkzaam bij Axians, is trotse sponsor van dit project en diende deze aanvraag in.

Solidariteitsproject

06 september 2022

Mooi dat we kunnen helpen Oekraïense kinderen les te laten volgen

Een kans om steun te bieden aan getroffen slachtoffers van oorlogsgeweld kan plots op je pad komen. Dit kan Harald van den Bighelaar, werkzaam bij Axians, beamen. Het solidariteitsinitiatief waar hij zich hard voor heeft gemaakt kwam op zijn pad toen hij hoorde dat de school waar zijn eigen kinderen op zitten was aangewezen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingenkinderen. “En dan is één plus één twee”, aldus Harald.

De VINCI Foundation honoreert de aanvraag van Harald en is trots ondersteuning te mogen bieden aan de Deken Wehmeijerschool in Velddriel. Deze basisschool kan mede dankzij de ondersteuning vanuit de VINCI Foundation en twee leraressen die zelf afkomstig zijn uit Oekraïne, goed onderwijs bieden aan de vluchtelingenkinderen in een voor hen onbekende omgeving.

De grootste behoefte van de school was snel duidelijk; digitaal lesmateriaal. Op de school is dit cruciaal, gezien de digitale rekenmethode die zich aanpast op het niveau van de leerling. Met de aanvraag voor ondersteuning van de VINCI Foundation was het mogelijk om versneld 20 laptops en een digibord aan te schaffen. Zo kunnen de leerlingen op een gemakkelijkere manier bij lesstof in het Oekraïens. “Ik ben erg dankbaar om Oekraïense kinderen in een voor hen vreemd land op deze manier te kunnen helpen”, zegt Harald.

VINCI Foundation NL dankt Harald van den Bighelaar voor zijn aanvraag.