Met de Klusbus op pad

Door bij Groningers thuis klussen te doen, leren de deelnemers bij Werken Metzorg technische vaardigheden, ontdekken hun talenten en vergroten ze hun zelfstandigheid. Dit helpt hen om weer deel te nemen aan de samenleving.

Projectnieuws

13 januari 2022

Met de Klusbus op pad

Op de locatie Starkenborghpaviljoen in Groningen kregen André Hekstra en Erik Knol de VINCI Foundation cheque voor een ‘nieuwe’ Klusbus uitgereikt door Jos van Uden, managing director bij VINCI Energies. Heel blij dat Annet Brookman zich heeft ingezet om dit project tot gestalte te brengen. De bloemen waren voor haar.

Werken Metzorg is een stichting voor dagbesteding en ambulante zorg voor volwassenen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. Ze biedt ondersteuning op een ontspannen plek waar deelnemers hun talenten kunnen ontdekken en benutten om zo hun dag zinvol door te brengen. Deelnemers kiezen daarvoor een activiteit die bij hen past, bijvoorbeeld: horeca- of tuinwerkzaamheden, op pad gaan met de Klusbus om kleine werkzaamheden bij mensen thuis uit te voeren, creatief werken met hun handen of meer gericht op techniek. Zo wordt de zelfstandigheid van de deelnemers vergroot en hun sociale netwerk versterkt. Werken Metzorg is al enige jaren actief en een aantal deelnemers hebben inmiddels hun weg terug naar de arbeidsmarkt gevonden. Het streven is om de deelnemers te leren genieten van hun bezigheden, van de resultaten en producten van hun werk en van de vrijheid die ze wél aan kunnen.

‘Zinvol je dag doorkomen en met een glimlach de dag afsluiten, dat is wat we alle deelnemers gunnen en dat is waar we ons voor inzetten. Zo vinden steeds meer mensen de weg terug naar de samenleving en de arbeidsmarkt.’

André Hekstra, Werken Metzorg

Met de Klusbus gaan deelnemers onder begeleiding naar Groningers met een kleine beurs om klussen te doen in en om het huis. Geen klus is te gek of het nu gaat om klein tuinonderhoud, het ophangen van lampen, gordijnrails of planken, verhuizingen of huisraad opruimen en wegbrengen. Een leerzame manier voor de deelnemers om hun vaardigheden te ontwikkelen. De huidige Klusbus was aan vervanging toe en Stichting Werken Metzorg vroeg om een ‘nieuwe tweedehandse’ bus. Die is er nu met de hulp van VINCI Foundation NL gekomen.

“Toen ik in aanraking kwam met deze stichting wist ik meteen dat dit een prachtig project was voor de VINCI Foundation om te ondersteunen. De mensen achter Werken Metzorg hebben een hart van goud en enorm veel doorzettingsvermogen om alles in het werk te stellen om de deelnemers een echte kans te geven weer onderdeel te laten zijn van de samenleving. Daar zet ik me graag voor in.”

Annet Brookman, sponsor van dit project en werkzaam bij VINCI Energies

Meer nieuwsberichten