Leren en bewegen aantrekkelijk maken voor kinderen

Stichting De Betrokken Spartaan streeft naar een 'leven lang Sparta' door middel van talentontwikkeling en sportstimulatie voor jongeren en buurtbewoners in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen.

Projectnieuws

21 mei 2024

Leren en bewegen aantrekkelijk maken voor kinderen

“Een leven lang Sparta” is de visie die Stichting De Betrokken Spartaan voor ogen heeft. Van projecten waar talentontwikkeling bij jongeren van 14 t/m 27 jaar voorop staat tot sportstimulatie op pleintjes in de wijken van Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Door in iedere levensfase actief te zijn komt niemand buitenspel te staan.  Zo draagt de stichting met behulp van sport bij aan de gezondheid, de sociale samenhang in onze samenleving en het vormen van normen en waarden.

Onder de tribunes van het Sparta stadion bevindt zich het maatschappelijke hart van Sparta Rotterdam. De Betrokken Spartaan probeert leren en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren met behulp van beweging en sport. Hiervoor wordt de huidige locatie omgebouwd tot een educatief leercentrum. Dit centrum wordt voorzien van een volledig ICT systeem en digitale mogelijkheden om de doelgroep op een efficiënte en effectieve manier te ondersteunen. Jong en oud krijgen zo de kans om zich te ontwikkelen in een inspirerende en professionele leeromgeving. Zo beoogt de stichting om leren en bewegen aantrekkelijk te maken voor kinderen, jongeren en ouderen die dit steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Om deze aantrekkelijke manier van leren en bewegen te kunnen aanbieden, heeft de Betrokken Spartaan diverse middelen nodig. Zo werd er een aanvraag ingediend voor o.a. een interactieve beweegmuur en gaming koffers. Hiermee kunnen jongeren op een sportieve en interactieve manier leren en zich verder ontwikkelen.

André de Vries, logistiek medewerker bij Verkerk en sponsor van dit project, is verheugd dat de stichting ondersteuning krijgt vanuit de VINCI Foundation: “Als fanatiek supporter van Sparta vind ik het leuk om zelf actief te kunnen bijdragen aan de mooie doelen van De Betrokken Spartaan. Dat ik via m’n werkgever nog een extra steentje kan bijdragen is voor mij een echte win-win.”