Jongeren helpen fysiek en mentaal sterker te worden

Stichting Samen Sterker biedt jongeren die een lastige thuissituatie hebben de mogelijkheid om te leren hoe zij zich beter staande kunnen houden in perioden met onzekerheid en geen duidelijke focus.

Projectnieuws

29 juni 2021

Jongeren helpen fysiek en mentaal sterker te worden

Deze keer werd de cheque overhandigd aan Robert van der Hart, voorzitter van Stichting Samen Sterker. Job Oosterwijk, contractbeheerder bij Verkerk en sponsor van dit project, kreeg een bos bloemen voor zijn inzet.

Job kent gemeente Schiedam goed dankzij zijn vorige werkgever en is door zijn werkzaamheden voor een aantal woningcorporaties bekend met de inkomensverdeeldheid in Schiedam.

“Ik weet als geen ander dat niet iedereen in Schiedam het even breed heeft. Alex, een klant van Verkerk, vertelde dat hij bezig was met een project vanuit Stichting Samen Sterker om jongeren in Schiedam te helpen om hun zelfvertrouwen en fysieke gezondheid een boost te geven. Ik was direct enthousiast en twijfelde geen seconde om een aanvraag in te dienen bij VINCI Foundation.

Door kwetsbare doelgroepen een combinatie van sport met een coach aan te bieden, pak je het probleem dat ze hebben in zijn geheel aan en daarmee heb je in mijn ogen een goed doordacht programma. Ik geloof dat dit jongeren echt helpt en dat het ze kansen biedt.  Ik was dan ook erg blij toen ik via de VINCI Foundation in staat was om mijn steentje bij te dragen aan deze mooie stichting.”

Stichting Samen Sterker biedt jongeren die een lastige thuissituatie hebben de mogelijkheid om te leren hoe zij zich beter staande kunnen houden in perioden met onzekerheid en geen duidelijke focus. Zij doen dit door jongeren een combinatie aan te bieden van kickbokstraining en coaching in een tijdsbestek van 18 maanden. Zij worden zo niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker.

De aanvraag betrof diverse materialen om de trainingen te kunnen uitvoeren. Dankzij Job Oosterwijk kan VINCI Foundation een cheque overhandigen aan de stichting, zodat zij deze materialen kunnen aanschaffen. Job, bedankt voor jouw aanvraag!