JINC en VINCI Foundation helpen jongeren op weg

Ieder kind heeft talent en verdient een kans in een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.

Projectnieuws

07 februari 2023

JINC en VINCI Foundation helpen jongeren op weg

In het ontmoetingscentrum waar JINC is gevestigd in Breda werd door Caspar Lugtmeier, directeur bij Freyssinet met veel plezier de cheque overhandigd aan Daniël Roos, oprichter en algemeen directeur en Winny van Rijswijk vestigingsmanager Brabant. En uiteraard waren er ook bloemen voor Jurgen Jochims, werkzaam bij Freyssinet en de sponsor van dit project.

In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de landelijke projecten van JINC, maken jongeren in 16 regio’s kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Ook in Breda en Tilburg strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. In Breda groeien 4.000 kinderen op in armoede. Door het ontbreken van rolmodellen en een juist netwerk krijgen deze kinderen veel minder kansen om hun talenten te ontdekken en te benutten. Daardoor is het voor hen niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken voor een goede toekomst. Door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap kan JINC deze jongeren een goede start op de arbeidsmarkt geven.

JINC blijft groeien in deze twee steden en diende te verhuizen naar een nieuwe locatie. Om hun werk voort te kunnen zetten ondersteunde de VINCI Foundation NL de stichting met het inrichten van het nieuwe ontmoetingscentrum.

Daniël Roos, algemeen directeur JINC: “Heel fijn dat we deze ondersteuning krijgen van de VINCI Foundation, ik zie dit als het begin van een mooie samenwerking binnen het netwerk van de VINCI bedrijven om samen kinderen te helpen aan een goede start.”