IT- apparatuur om kinderen op weg te helpen

Excelsior4all biedt een naschools programma ‘Playing for Success’ aan kinderen die minder presteren dan ze kunnen.

Projectnieuws

05 februari 2019

IT- apparatuur om kinderen op weg te helpen

In het leercentrum van Stichting Excelsior4all, het maatschappelijke hart van de voetbalclub Excelsior in Rotterdam, wordt elke dag een naschools programma ‘Playing for Success’ gegeven aan kinderen die minder presteren dan ze kunnen. Hier overhandigde André van der Meijden, business unit manager VINCI Facilities, namens de VINCI Foundation de cheque. Een feestelijk moment met alle kinderen erbij!

De stichting is sociaal-maatschappelijk actief in de regio Rotterdam en helpt mee aan de verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken. ‘Playing for Success’ is een programma dat bestaat uit 13 bijeenkomsten van drie uur met maximaal 15 kinderen per dag. De kinderen die hieraan meedoen hebben bijv. een negatief zelfbeeld. Ze volgen interactieve lessen en leren vaardigheden als doorzetten, voor zichzelf opkomen, zichzelf presenteren en samenwerken.

John Breure, Senior Contract Beheerder bij VINCI Facilities en sponsor van dit project, is al jaren actief betrokken bij de voetbalclub Excelsior. ‘Ik dacht meteen dit is een mooi project dat we kunnen ondersteunen via onze VINCI Foundation. Leuk dat ik op deze manier Excelsior4all kan helpen en vooral deze kinderen die deze extra ondersteuning zo goed kunnen gebruiken.’

De ondersteuning werd met beide armen ontvangen door Excelsior4all.

”Wij zijn erg blij met de sponsoring vanuit de VINCI foundation om onze randvoorwaarden rondom ons project Playing For Success nog beter te faciliteren.’ – Directeur Niels Redert Excelsior4all.

‘Dankzij deze sponsoring kunnen wij kinderen nog meer uitdagen om te werken aan hun lage cognitieve zelfvertrouwen en kunnen wij ons programma naar een hoger niveau tillen.’  Projectleider Educatie, Excelsior4all, Iris de Iongh.

‘Playing for Success’ draait 5 groepen per week, wat betekent dat er 75 kinderen per periode deelnemen. Veel van de activiteiten vinden nu plaats op papier en met behulp van ICT-middelen kan dit effectiever plaatsvinden.

Meer weten over Excelsior4all en dit project? Lees hier verder.

Meer nieuwsberichten