Eigen vervoersmiddel voor Empower in Zwolle

Afgelopen week ontving Stichting Empower de cheque om de aankoop van de 9-persoonsbus mogelijk te maken. Een mooi project voor de VINCI Foundation NL om te ondersteunen.

Projectnieuws

23 februari 2017

Eigen vervoersmiddel voor Empower in Zwolle

Stichting Empower is een non-profit organisatie voor begeleiding van kinderen, jongeren en jong volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD in Zwolle.

De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Door middel van bewegen en actief samenwerken overwinnen cliënten angsten, ervaren ze successen en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld. Binnen een veilig pedagogisch basisklimaat wordt vanuit het positieve zelfbeeld gewerkt aan persoonlijke leerdoelen zoals sociale en maatschappelijke competenties, weerbaarheid en praktische vaardigheden ten behoeve van zelfredzaamheid.

Wilco Voulon van Empower “Begeleid worden op een plek waar je je thuis voelt, dat is ons speerpunt”.

 

Vast onderdeel in de begeleiding is ook het deelnemen aan lokale sportactiviteiten in groepsverband. Momenteel zijn hier vrijwilligers voor nodig die met eigen auto’s de jongeren naar de locaties toebrengen. Door te beschikken over een eigen vervoersmiddel wordt Stichting Empower minder afhankelijk van vrijwilligers en worden de vervoerskosten verlaagd. Hierdoor wordt het mogelijk om meer jongeren te begeleiden op een veilige en duurzame manier.  Afgelopen week ontving Stichting Empower de cheque om de aankoop van de 9- persoonsbus mogelijk te maken. Een mooi project voor de VINCI Foundation NL om te ondersteunen.

Meer weten over de Stichting Empower? Kijk op de website.

Meer nieuwsberichten