Een onvergetelijke dag voor kinderen door te leren vissen

Erik Froger van het Peuterfonds: "Met een nieuwe transportbus kunnen wij onze evenementen ook in de grote steden met een milieuzone, waar een groot deel van onze doelgroepen huist, blijven organiseren. Wij zijn de VINCI Foundation NL en Matthijs dan ook heel dankbaar dat zij dit mogelijk gemaakt hebben.“

Projectnieuws

04 november 2020

Een onvergetelijke dag voor kinderen door te leren vissen

Deze keer werd de cheque virtueel overhandigd aan Erik Froger van Stichting Peuterfonds voor de aanschaf van een transportbus, net als de bloemen voor Matthijs Roetman, Omexom medewerker en sponsor van dit project.

Matthijs Roetman, werkzaam bij Omexom en actief als vrijwilliger bij het Peuterfonds, droeg dit project aan bij de VINCI Foundation NL. Matthijs zegt: “Vissen is mijn hobby. Tijdens mijn jeugd heb ik veel tijd aan de waterkant doorgebracht en doe dit nog steeds. Het buiten zijn, de natuur en de rust zijn allemaal schitterende bijzaken die mijn hobby tot mijn passie hebben gemaakt. Toen ik op een hengelsportbeurs in aanraking kwam met het Peuterfonds die dezelfde passie deelt en bovendien kinderen, die door omstandigheden niet makkelijk een kans krijgen om op dezelfde manier als ik in aanraking te komen met het vissen, een schitterende dag laten beleven was ik meteen verkocht en sloot mij aan als vrijwilliger. Als je dan vervolgens als sponsor, namens de VINCI Foundation NL, dan ook nog een bijdrage aan mag en kan leveren, geeft dit een enorm goed gevoel. Ik hoop dat ik als vrijwilliger van het Peuterfonds de komende jaren veel kinderen, met het prachtige wat vissen te bieden heeft, kennis kan laten maken.”

De aanvraag betrof een nieuwere transportbus om de logistiek rondom de visevenementen te kunnen organiseren.

Stichting PeuterFonds vindt dat sportvissen voor iedereen beschikbaar en bereikbaar moet zijn en zeker ook voor de jeugd. En vooral voor kinderen met een beperking of uit kansarme situaties. Juist voor deze groep kinderen zet het PeuterFonds zich in om ze een onvergetelijke dag te laten beleven in de natuur tijdens een dagje vissen. Hierbij biedt het PeuterFonds een unieke 1-op-1 begeleiding, dat wil zeggen dat ieder kind zijn/haar eigen vrijwilliger krijgt voor de gehele dag en zo de kneepjes van het vissen leert. De ervaring leert dat voor veel kinderen vissen een positief effect heeft op hun gedrag. Sommige kinderen komen tot rust, andere stellen zich meer open en beginnen te praten of krijgen meer zelfvertrouwen. En veel kinderen gaan daarna zelf (onder begeleiding) op pad met de hengel die ze krijgen na elk sportvisevenement dat het PeuterFonds organiseert.

Erik Froger van het Peuterfonds: “Met een nieuwe transportbus kunnen wij onze evenementen ook in de grote steden met een milieuzone, waar een groot deel van onze doelgroepen huist, blijven organiseren. Wij zijn de VINCI Foundation NL en Matthijs dan ook heel dankbaar dat zij dit mogelijk gemaakt hebben.“