Nieuwe Kans in Utrecht: werk op maat

Dit project biedt mensen structureel een veilige werk- en leeromgeving waarin ze zich kunnen voorbereiden op een ‘echte’ baan. Een tweede kans voor mensen die dit verdienen!

Projectnieuws

26 januari 2016

Nieuwe Kans in Utrecht: werk op maat

Stichting De Nieuwe Waarde in Utrecht begeleidt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk. Bestaan er geen passende mogelijkheden? Dan biedt De Nieuwe Waarde hen een dagbesteding op maat in haar eigen kringloopwinkels. Want die winkels gebruikt ze om deze mensen te (leren) werken, stage te lopen en op te leiden.

Met het project Een Nieuwe Kans biedt De Nieuwe Waarde de mensen structureel een veilige werk- en leeromgeving waarin ze zich kunnen voorbereiden op een ‘echte’ baan in functies als chauffeur, verkoper, webdesigner, ontwerper en designer, communicatiemedewerker, begeleider, magazijnmedewerker of bijvoorbeeld reparatiemedewerker.

Op 20 januari werd de VINCI Foundation cheque overhandigd aan de Kringloopwinkel De Nieuwe Waarde. VINCI Foundation ondersteunt dit project graag, omdat hierdoor weer meer mensen onderdeel van de samenleving worden en zelfstandiger kunnen functioneren. Dat gunnen we iedereen. We hebben vertrouwen in dit project door de passie van de mensen achter deze kringloop om mensen echt een nieuwe kans te bieden. VINCI Foundation ondersteunt dit project niet alleen met financiële middelen, maar ook door de competenties van medewerkers beschikbaar te stellen.

In dit project is Freek Karel Mathieu Cox van Axians de sponsor.