Een droom die werkelijkheid wordt

Stichting De Droom van Schalkwijk gaat letterlijk bouwen aan ‘de droom’: een plek waar jongeren met een verstandelijke beperking veilig, verzorgd en beschermd kunnen leven en onderdeel zijn van de samenleving

Projectnieuws

19 september 2023

Een droom die werkelijkheid wordt

Stichting De Droom van Schalkwijk is een ouderinitiatief voor jongeren met een matig of ernstig verstandelijke beperking. Vier ouders startten het initiatief omdat zij zich zorgen maakten over de toekomst: wat als wij dadelijk niet meer zelf voor onze kinderen kunnen zorgen?

De droom van deze ouders is om een fijne plek voor hun kinderen te creëren waar ze veilig, verzorgd en beschermd kunnen leven, maar ook kunnen ‘werken’ en gelukkig oud kunnen worden; midden in de samenleving. Vanuit die droom is Stichting De droom van Schalkwijk ontstaan en is er in Schalkwijk grond gekocht om deze plek voor jongeren te realiseren.

Op de locatie van De Droom van Schalkwijk worden woonhuizen gerealiseerd voor de jongeren. Daarnaast komt de dagbesteding op de locatie, zodat de bewoners zelf op een veilige manier naar hun ‘werk’ kunnen gaan. Er wordt ook een Familiehuis gebouwd op het terrein als ontmoetingscentrum voor de bewoners, mensen uit het dorp, ouders, zorgverleners en iedereen die daar behoefte aan heeft. Hier worden niet alleen verjaardagen en feestdagen gevierd, maar kunnen de bewoners met hun ouders en dorpsgenoten ook terecht in de bioscoop om met elkaar een film te kijken.

Projectaanvraag: duo fietsen en bioscoopfaciliteiten

Roland Meijlis en Ann Joustra, beide werkzaam bij Axians, brachten Stichting De droom van Schalkwijk onder de aandacht bij de VINCI Foundation. “Persoonlijk ben ik erg betrokken bij de stichting De droom van Schalkwijk en daar wil ik me ook graag voor inzetten. Het mooie van deze stichting is dat ze ook echt willen bewerkstelligen dat de bewoners actief betrokken zijn bij het dorpsleven in Schalkwijk. Heel fijn dat we hieraan kunnen bijdragen door de ondersteuning van de VINCI Foundation”, aldus Roland Meijlis.

De aanvraag was voor duo fietsen, zodat zorgverleners, familieleden of dorpsgenoten er samen met de bewoners lekker op uit kunnen trekken om in het dorp een boodschap of klusje te doen of bijvoorbeeld een ijsje te gaan eten. Tevens werd er een aanvraag gedaan voor de bioscoopfaciliteiten van het ontmoetingscentrum. De VINCI Foundation is verheugd om zo’n mooi initiatief te kunnen ondersteunen en wens de stichting dan ook veel succes met het verwezenlijken dan ‘de droom’.