Een dompelmachine voor de Twente Decadente Chocolaterie

Er komt heel wat kijken om bonbons te maken bleek bij ons bezoek aan de Chocolaterie in Hellendoorn.

Projectnieuws

25 januari 2018

Een dompelmachine voor de Twente Decadente Chocolaterie

Namens de VINCI Foundation NL werd de cheque door Rob Hoefnagel van Axians overhandigd aan Stichting React Twente voor de dompelmachine. Tijdens ons bezoek zagen we hoe de jongeren leren om chocolade te maken. Mooi om te zien!

React Twente biedt aan ca. 250 werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek. Eén van de projecten betreft de Twente Decadente Chocolaterie, waar jongeren leren chocolade te maken. Door het hebben van een winkel, een restaurant en ruimte voor bedrijfsuitjes verdienen zij geld om de chocolaterie draaiende te houden en daarmee dus werkzoekenden op te leiden. De chocolaterie staat op het terrein van een verpleeghuis, waardoor ook de bewoners van het verpleeghuis regelmatig langskomen om chocolade te kopen of een kopje koffie te drinken.

Irma de Ruiter van React Twente: ‘De chocolaterie is nu acht maanden operationeel en het lijkt erop dat het een groot succes gaat worden. Via dit project zijn al 4 personen bemiddeld naar werk en 2 personen verwachten binnenkort een contract te kunnen ondertekenen. Ondertussen blijft de vraag naar (kinder) workshops toenemen en leveren wij chocolade aan bedrijven, restaurants en stijgt de verkoop van de chocolade in de winkel. Wij dompelen de chocolade handmatig en kunnen amper nog aan de vraag voldoen.

Wij waren blij verrast toen wij van VINCI Foundation te horen kregen dat ons verzoek om een dompelmachine te kunnen aanschaffen gehonoreerd werd!  Echt geweldig nieuws!  Met de komst van deze dompelmachine krijgt Twente Decadente volop kansen om tot een volwaardige chocolaterie uit te groeien.’

Om aan de toenemende vraag van de heerlijke bonbons te voldoen heeft de chocolaterie een machine voor het dompelen van de bonbons nodig om het productieproces te versnellen. Hiermee worden de werkzoekenden in een realistisch werkomgeving opgeleid om de doorstroom naar het bedrijfsleven te vergemakkelijken. Weer een topproject voor de VINCI Foundation om te sponsoren.

Meer nieuwsberichten