Digitaal platform voor Vier het Leven

VINCI Foundation ondersteunt dit project van harte om ouderen weer onderdeel te laten zijn van de samenleving.

Algemeen

20 februari 2017

Digitaal platform voor Vier het Leven

Veel ouderen verliezen gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven. Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Ze neemt drempels weg die oudere mensen tegenhoudt om de deur uit te gaan en ontstaan nieuwe ontmoetingen en vriendschappen tussen mensen. Doel is een positieve bijdrage te leveren aan het beperken van eenzaamheid en voorkomen van sociaal isolement van ouderen in onze samenleving.

Annerieke Vonk van Vier het Leven: ‘We zijn zelf als vrijwilliger begonnen door met onze eigen auto drie ouderen op te halen en samen naar het theater te gaan. Nu begeleiden we jaarlijks 18.000 ouderen met meer dan 1500 vrijwilligers in 120 gemeenten.’

Elke vrijwilliger staat in contact met drie ouderen die ze begeleiden. Nu verliezen deze vrijwilligers veel tijd met administratieve handelingen. Door een digitale platform gaan de vrijwilligers meer tijd overhouden voor het daadwerkelijke contact. Afgelopen week ontving Stichting Vier het Leven de cheque om het digitale platform mogelijk te maken. VINCI Foundation ondersteunt dit project van harte om ouderen weer meer onderdeel te laten zijn van de samenleving.

Meer weten over Vier het Leven? Kijk op de website.