Dagbesteding op Zuidwester krijgt nieuwe impuls door speelmateriaal

Een rolstoeldraaimolen en speelboxen voor alle woonlocaties om sport en spel te stimuleren bij de bewoners in coronatijd.

Projectnieuws

31 augustus 2020

Dagbesteding op Zuidwester krijgt nieuwe impuls door speelmateriaal

Een rolstoeldraaimolen en speelboxen voor alle woonlocaties om sport en spel te stimuleren bij de bewoners in coronatijd.

Axians medewerkster Adrienne Zwartbol droeg dit prachtige project van Zuidwester Goeree Overflakkee op Hernesseroord in Middelharnis aan bij de VINCI Foundation NL. Met de toegekende ondersteuning werd speelmateriaal aangeschaft om sport en spel in Coronatijd bij haar bewoners te stimuleren.

Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en stoornis in het autismespectrum. 2.000 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor de cliënten die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden, of die dag en nacht volledige zorg vragen. De stichting biedt hen ondersteuning in het hebben van regie op het eigen leven, op het gebied van wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling.

Op zoek naar vermaak op de woonlocaties
Mariska Kokke, Zorgmanager bij Zuidwester: “In deze coronatijd zochten we naar een manier om onze cliënten te vermaken op onze woonlocaties. De dagbesteding is nu gesloten en zorg en begeleiding binnen onze organisatie zijn ingericht volgens de landelijk gestelde RIVM-maatregelen. Dat betekent dat de cliënten thuis zijn en daarmee aangewezen zijn op elkaar. Er kan of mag geen bezoek komen en zij kunnen ook nergens heen. De uitdaging voor de begeleiding is hen te vermaken binnenshuis of in de tuin. Deze aanvraag is dan ook gericht op het vermaak van cliënten op de woonlocaties.”

Speelboxen en rolstoeldraaimolen
Alle 45 Zuidwester woonlocaties ontvangen een speelbox met keuze uit duurzaam spelmateriaal, bedoeld voor cliënten met een laag ontwikkelingsniveau en regulier spelmateriaal, bestaande uit spelletjes, sport- en ontwikkelingsspelletjes en knutselmaterialen. “Ook is er een rolstoeldraaimolen aangevraagd”, vult Mariska aan. “Deze is bedoeld voor algemeen gebruik op het terrein en is geschikt voor zowel mobiele mensen als mensen in een rolstoel. De rolstoeldraaimolen is in productie en kan naar verwachting in oktober geplaatst worden. We zijn VINCI Foundation NL en Adrienne Zwartbol ontzettend dankbaar voor dit geweldige initiatief!”

Meer nieuwsberichten