Brownies en downieS maakt meedoen in de ‘echte’ wereld mogelijk

Door de gesponsorde bakfiets kunnen de bijzondere medewerkers ook mee om bestellingen rond te brengen.

Projectnieuws

12 februari 2020

Brownies en downieS maakt meedoen in de ‘echte’ wereld mogelijk

In het gezellige Brownies&downieS etablissement in Assen werd door André Timmermans van Omexom, namens de VINCI Foundation NL, de cheque overhandigd aan Lianne Geerts, eigenaar van deze Brownies&downieS vestiging.

Brownies&downieS Assen geeft mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt een plek om meer in contact te komen met de maatschappij. Hier werken voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking die het stapje extra wel aankunnen en op dagbestedingsplaatsen bij instellingen onvoldoende uitdaging ervaren. In deze vestiging krijgen de bijzondere medewerkers de mogelijkheid om zoveel mogelijk gebruik te maken van hun vaardigheden in plaats van hun beperkingen. Zo krijgen ze waardering in wat ze doen en daardoor kunnen ze verder groeien. Het doel is om een veilige en uitdagende werkplek te creëren en wellicht ooit uit te stromen naar een ‘regulier’ bedrijf of een betaalde baan.

Tandembakfiets

Om het bedrijf te laten groeien en te zorgen dat er in de rustigere periodes ook voldoende werk is, wil Brownies&downieS meer gaan focussen op gasten buiten de zaak. Denk hierbij aan het verkopen en bezorgen van hapjes/taarten voor verjaardagen en van catering op locatie. Omdat de bijzondere medewerkers niet in staat zijn om zelf bestellingen rond te brengen, maar Brownies&downieS hun wel graag mee wil nemen bij het bezorgen vroegen ze de VINCI Foundation NL om een tandembakfiets.

Lianne Geerts: ‘Onze medewerkers staan altijd klaar om met een mooie bestelling aan de slag te gaan. Nog leuker als ze deze bestelling vol trots ook kunnen gaan bezorgen bij de gasten.’

Elk project van de VINCI Foundation NL wordt ook ondersteund door een medewerker en voor dit project zijn dat er zelfs twee: Jens Nomden en Peter de With van Omexom. Beide heren zijn er trots op dat dit project ondersteund wordt door de VINCI Foundation NL.

Jens Nomden: ‘Ik vind het echt super dat de VINCI Foundation dit project ondersteunt. Nu kunnen Peter en ik samen aan de slag om te helpen om de bakfiets er ook echt te laten komen. Hier zitten nog wel wat technische uitdagingen in en daar gaan we onze expertise voor in zetten, zodat er straks veilig brownies kunnen worden rondgebracht. ‘

Meer nieuwsberichten