De Nieuwe Waarde – 2020

De Nieuwe Waarde in Utrecht biedt dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Utrecht

De Nieuwe Waarde – 2020

“In onze winkel kunnen mensen werken, leren werken en stagelopen. Daarbij kunnen we ze ook opleiden en coachen. We begeleiden ze op het gebied van goed werknemerschap en bereiden hen voor op zelfstandige deelname aan de maatschappij”, vertelt Herman Punt van De Nieuwe Waarde.

“De gemiddelde vrijwilliger kan de risico’s op het krijgen van Corona niet altijd goed inschatten. Bovendien zitten vele van onze vrijwilligers in de risicogroep. Ook krijgen we dagelijks ongeveer 150 klanten over de vloer. Heel belangrijk dus om de winkel coronaproof te maken. We hadden al het nodige gedaan om aan de voorschriften van de overheid en het RIVM te voldoen, maar we wilden het verder intensiveren en bestendigen. Ook voor de lange termijn. Daarom deden we een aanvraag bij VINCI Foundation NL. Daardoor konden we allerlei middelen aanschaffen.”

Projectaanvraag: allerlei corona-preventiemiddelen 

Om de veiligheid van klanten en medewerkers te waarborgen, zijn diverse preventiemiddelen benodigd. Denk aan spatschermen voor bij de kassa’s, beschermingsschermen voor in de bussen, wegbewijzering, hesjes, maar ook personeelstraining. “Door de bijdrage van VINCI Foundation NL kunnen we nu duurzaam doorgaan met mensen met afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt weer op pad te helpen en perspectief te bieden.”

Solidariteitsinitiatief COVID-19